joi, 23 noiembrie 2017

Empanada cu carne de vita



  • Aluat pentru empanada

  • 350 g de faina,
  • 150 g de unt,
  • 1 ou,
  • ½ lingurita de sare,
  • 50 ml de apa,

  • Umplutura:
  • 350 g carne tocata de vita,
  • 50 g morcovi,
  • 130 g ceapa,
  • 50 g de ardei gras,
  • 2 catei de usturoi,
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • cumin,
  • Cimbru,
  • Alt ou suplimentar pt ungere.

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada cu carne de vita:


Se pune in robotul de bucatarie, faina cernuta si se adauga sarea, se amesteca, dupa adaugam untul taiat cubulete si mixam din nou, punem oul, iar la final, adaugam apa putin cate putin, pana aluatul prinde forma. Dupa aceea scoatem din robot si incepem sa il framantam. Impartim in 2 portii egale si trecem la intinderea aluatului, care trebuie sa fie subtire. Dupa care cu un cerc cu diametrul de 10 cm taiem cercuri egale. Mi-au iesit 23 de empanade.

Trecem la pregatirea compozitiei, tocam ceara, ardeiul, usturoiul, radem morcovul si le sotam intr-o tigaie in ulei dupa care punem carnea.

Asezonam cu sare si piper, cimbru si cumin. Adaugam putin stoc de legume si lasam sa se combine aromele. Cand carnea si legumele sunt patrunse, luam de pe foc si lasam sa se raceasca compozitia.



Intindem aluatul, sa fie subtire si trecem la taiat cu cercul, punem compozitie aproximativ 25 grame, dupa care ungem cu albus de ou pentru a sigila marginile cat mai bine. Presam cu dintii furculitei aluatul pe margine sau facem o impletitura pe marginea aluatului pentru a evita iesirea compozitiei din aluat.

Dam la frigider pentru 30 de minute, timp in care preincalzim cuptorul la temperatura de 400 grade F sau 200 grade C.

Scoatem empanada din frigider si le vom da cu ou batut pentru a prinde o culoare aurie. mie mi-au iesit 23 de empanade.

Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Se pot servi cu ce sos doriti voi. Eu am servit cu doua sosuri, unul de mango picant si altul salsa ranchera. 


Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu