joi, 23 noiembrie 2017

Supa-crema de conopida


Ingrediente,

  • 500-600 g de conopida,
  • 2 cepe,
  • 1 litru de lapte,
  • 150 ml de smantana pentru gatit 15%,
  • 30 g de unt,
  • ulei,
  • sare,
  • nucsoara,
  • otet,

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de conopida:


Taiem conopida in florete si o punem in apa cu sare si putin otet sa se curete de impuritati, o lasam aproximativ 10-15 minute.

Tocam două cepe medii și le punem la sotat in ulei, la foc mic, cu puțină sare. După ce ceapa s-a inmuiat, se pot adauga floretele de conopida, le putem lasa florete sau putem sa te taiem in cubulete mai mici sa fiarba mai repede, aproximtiv 500-600 de grame. Punem deoparte 2-3 florete mici de conopida, pe care le vom taia la mandolina sa fie foarte fin taiate, ulterior cu acestea vom decora supa crema.

Lasam cateva minute 4, 5 minute cat sa se intrepatrunda ceapa cu conopida, dupa care adaugam 1 litru de lapte si lasam sa fiarba incet. Verificam cand este conopida fiarta si luam de pe foc. Punem conținutul oalei într-un blender și adăugam 150 ml smântână pentru gatit.


Mixați până obțineți textura dorită. Puneți crema din nou pe foc mic, pentru 5-6 minute. Potriviți gustul cu sare, adăugați nucșoară măcinată si ulei de măsline.
Pentru décor am folosit felii foarte fine din floretele de conopida, pe care le-am sotat cateva minute in unt. Atentie, nu foarte mult sa nu isi schimbe culoarea.


Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu